שעון נוכחות כפיתרון לייעול העסק
במחקר שנערך על ידי סטודנטים לתעשייה וניהול לאורך שנת 2009 בעסק בצפון הארץ עלה כי בעקבות איחור של העובדים למשמרות, העסק הפסיד מדי יום בין מאות בודדות לאלפי שקלים. מהמחקר עולה כי גם איחור קטן של בין 5 ל-10 דקות של העובדים למשמרות בעבודה גרם להפסד כספי משמעותי. עוד עולה מן המחקר כי 50% מהאיחורים היו למשמרות הבוקר, 27% למשמרות הצהריים ו-23% למשמרות הלילה. אחת מן ההמלצות שהגישו הסטודנטים לבעל העסק היא התקנת שעון נוכחות בעסק שיביא לירידה משמעותית באיחורי העובדים.
בעסקים שאינם מותקנים בהם שעוני נוכחות שעל פיהם מחושבים שעות העבודה של העובדים, חישוב השעות מתבצע על פי שעות עבודה אבסולוטיות, זאת אומרת מעוגלות. על פי שיטת החישוב הזאת, גם אם עובד הגיע באיחור של 5 עד 10 דקות המעסיק יעגל את שעות העבודה של העובד וישלם לו גם על הדקות שאיחר. התקנת שעון נוכחות למעשה מונעת מקרים כאלה ומוודא שמעסיק ישלם רק על השעות שהעובדים נתנו על פי דיוק של שעות, דקות ושניות. שעוני נוכחות חוסכים למעסיקים עשרות ואף מאות אלפי שקלים בשנה.
שעוני הנוכחות החדישים יודעים להגדיר בדיוק מהו איחור של עובד, ולסמן את האיחורים בנפרד משעות העבודה הרגילות. כך מעסיק יכול לדעת בדיוק מתי העובד שלו איחר ולזהות האם קיימת תופעה של איחורים אצל אותו עובד. שימוש נכון בפונקציות המתקדמות ודוחות מתקדמים של שעון נוכחות יכול לייעל את פעילות העסק ולהביא לניצול מלא של כוח העבודה הקיים בעסק.
לא בכל עסק דרושים סטודנטים שיערכו מחקרים מקיפים אודות דוחות שעות העבודה בעסק. על ידי התקנת שעון נוכחות מתקדם בעסק, ועל ידי צפייה בדוחות החודשיים של שעון הנוכחות ניתן ללמוד רבות על כוח העבודה בעסק. מספיקה בחינה מקצועית של הדוח החודשי של שעון הנוכחות כדי לקבל הצעות ייעול ממשיות לעסק.
יועץ קידום אתרים
http://oriaseo.wordpress.com/